GB CH NORD UCH NV-09 Otterbobs Ninezergh
2005.04.25-2017.07.15
e.Conundrum Co-Writer-u.Otterbobs Kidsty

”Bob” var en underbar kille med fantastiskt temperament och utseendemässigt en riktig snygging! Han var hos mig i 18 månader 2009-2011. Här blev han NORD UCH och gjorde gk. GKA. 2012 blev han vinstrikaste avelshane i Sverige tack vare sina avkommors framgångar!
Stort tack till Hilary & Jimmy Gilpin för att jag fick låna deras älskling!


FI CH Brackenhills Walker
e.Axbor Horatio–u.Winhazel Morning Dew

Jag blev förälskad i ”Åke” redan då han var två veckor gammal och beslöt mig för att köpa honom. Krister tyckte att jag var galen, men ett år senare medgav han att jag hade haft rätt. Tyvärr fungerade det inte för mig att ha så många hundar hemma just då (bodde i en liten 2:a inne i stan) så efter misslyckade försök att hitta lämplig fodervärd flyttade Åke till Finland och ägdes där av Nina Sihvonen, kennel Roziedor. Där blev han Finsk utställningschampion och gav fina avkommor.


INT UCH NORD UCH KBHV-06 Axbor Horatio
2001.08.12-2014.08.25
e.Axbor Born To Be Quick-u.Axbor Hoppetossas Beatrice

”Hugo” var ”specialbeställd” av Ulla Axén. Jag var bestämd på att jag ville ha Bea som mor till min kommande valp och vi hade tänkt oss Axbor Born To Be Alive som far. Det tyckte dock inte Bea som alltid haft en förkärlek för blå hannar, så det blev istället hans kullbror Axbor Born To Be Quick som blev Hugos far. (Detta blev tyvärr Billys enda kull, då han några månader senare försvann spårlöst.)
Kombinationen var lyckad och Hugo uppfyllde verkligen alla de förhoppningar jag hade på alla sätt! Han hade grytkaraktärsprov (GK GKA) och GK enkel gravpröve i Danmark. Han gav fina avkommor som också var duktiga i gryt och gav honom BTS Bruksavelsdiplom i Guld.


SUCH SV-98-99 Axbor Kruses Fredag
1996.02.09-2008.06.12
e.Axbor Robinson Crusoe-u.Axbor What Kind Of Fool

Älskade ”Fredde”! Tänk vad han har påverkat mitt liv! T.ex när jag beslutsam att visa ”grytgubbarna” att våra utställningschampions också kunde och åkte på vår första grytträning. Fredde gjorde GK GKA, men det ledde också för min del till nya kunskaper och vänskaper och ett flerårigt engagemang i Grythundsklubben.
Fredde hade stora framgångar i utställningsringen, där vinsten på Stora Stockholm och SV-98 nog får anses vara höjdpunkten.
Tack vare Freddes barn och barnbarn (däribland Hugo!) väcktes mitt intresse för avel och uppfödning, men framförallt var Fredde min bäste vän när jag var sjuk under flera år på 90-talet. Jag är övertygad om att han var den bästa av mina mediciner!

2004 Brackenhills Walker, Axbor Horatio, Hellas Heaven-Sent. Starten på kennel Hellas!