2004 Brackenhills Walker, Axbor Horatio, Hellas Heaven-Sent. Starten på kennel Hellas!

Hellas Agate
SE UCH Hellas Agate ”Greta”
Född 20140611 e. J SE FI UCH Björshults Arne Anka u. Hellas Jewel

Greta ägs nu av sina fodervärdar familjen Rolander i Uppsala. Hon har fått fina placeringar på Årets Border och är Svensk utställningschampion. Hon är mamma till Du-kullarna.


SE UCH Hellas Kind Of Blue
f.090521 e.Fehmarn King Creole-u.Hellas Debutante

Min älskade lilla charmiga, busiga, pratiga, tokiga, glada ”Bella”! Bella är också vacker och har en fantastisk blå päls. Jag uppskattar speciellt hennes utmärkta standardenliga storlek och hennes typ har uppskattats av rasspecialister som Kathy Wilkinson och Kimmo Mustonen. Bella är mamma till G-, J-, All- och Ex-kullarna.


En’Båårdiz Klara Färdiga Gå
2011.03.14-2018.09.30 e.Otterbobs Ninezergh-u.Hellas Heart-To-Heart

”Klara” fick Top-kullen som förlöstes med kejsarsnitt pga värksvaghet, och jag valde därför att dra henne ur avel. Hon bodde hos Monicka i fem år innan han tyvärr dog i följderna av en brusten gallblåsa.


Hellas Delicate
f.070318 e.Axbor Dante-u.Hellas Heaven-Sent

”Disa” har cert och cacib på utställning.
Disa är verkligen en liten läckerbit som charmat alla med sin oerhörda utstrålning! Disa verkar brås mycket på sin far, både till sättet och utseendet. Disa var på halvfoder och är mamma till Ben & Jerry-kullen.


Hellas Debutante
f.070318 e.Axbor Dante-u.Hellas Heaven-Sent

”Debbie” brås mycket på sin mor, både till sättet och utseendet. En glad och go tjej som trivs bäst i någon knä eller ute i skogen.
Hon används som kortdrivare på rådjur och som eftersökshund. Hon har också varit på ett vildsvinstest och grytträning med mycket gott resultat. Debbie var på halvfoder, men leasades sedan in till ytterligare två kullar. Mamma till K-, Bär- och Bu-kullen.


Hellas Heaven-Sent
f.040629 e.NORDUCH Rabalder Hundra Knutar-u.Axbor Hoppetossas Beatrice

”Hertha” föddes som en oerhört efterlängtad ensamvalp i Beas sista kull. Därav har hon blivit enormt bortskämd och en riktig matte-gris!;-)
Hon är en otroligt charmig och viljestark liten dam, hon är en clown och en skådespelerska. Ingen kan se så förnärmad ut som hon om hon inte får som hon vill!
Hertha visade sig vara en riktigt duktig mamma och fick två kullar innan hon tyvärr drabbades av pyometra.


Winhazel Morning Dew
2002.09.07-2016.09.08 e.Hilane Fire Fighter–u.Winhazel Rising Star

”Windy” lärde jag känna 2004 och jag försökte redan då (skämtsamt) övertala hennes ägare Krister Giselsson att sälja henne till mig… Krister bara log och sa nej. Tyvärr var det Kristers alltför tidiga död i juni 2008 som gjorde att jag fick ta över henne och hon hade sin sista kull, Heart-kullen, här hos mig.
Tyvärr förlorade jag hennes dotter Hellas Heart Of Mine i en olycka och därför fick linjen ingen fortsättning.


SUCH Axbor Hoppetossas Beatrice
1996.09.16-2010.08.17 e.Loweldon Travelling Man-Axbor Amandas Hoppetossa

”Bea” var svensk utställningschampion och hade godkänt grytkaraktärsprov.
Hon hade utställningsframgångar och tre valpkullar hos kennel Axbor. Däribland den kull där min fantastiske Axbor Horatio föddes!
Jag har alltid haft ett extra gott öga till denna dam, framförallt p.g.a. hennes härliga temperament! Tack Ulla och Håkan för att jag fick henne! (Det tog bara fem års tjat…;-)) Efter flera försök föddes till slut Hellas Heaven-Sent 2004.