Vi har varit i Skåne och haft en härlig helg med riktigt sommarväder kombinerat med besök hos en god vän och oväntat goda resultat!
På lördagen var Greta (Agate), Aimee (Amethyst) och deras halvsyster och moster Alice (All In) som bor i Skåne anmälda till Eslöv INT. Över 40 deltagande hundar och hög kvalitet på konkurrensen. I öppen klass lyckades både Greta och Alice få placering och CK då de placerades som fyra respektive tvåa. Alice blev sedan också utplockad bland de sista åtta i Bästa tik. Fantastiskt roligt!
Aimee skötte sig alldeles utmärkt och jag lyckades få upp svansen högre än vanligt. Hon föll dessutom domaren i smaken och vann championklassen! I bästa tik fick vi gå varv på varv på varv i värmen och då tänkte jag att nu lägger hon av snart, men tack vare hejarop och klappande vid ringside så kom svansen upp igen. Vi blev placerade som Bästa tik-3 och det tog en stund innan jag fattade att de två tikarna framför mig var junioren och veteranen och att Aimee då vann CACIB! Vilken bonus!

allin16
Alice, Hellas All In (Björshults Arne Anka-Hellas Kind Of Blue)

På söndagen var det Terrierklubbens utställning i Bjuv och tanken var att Elsa (Exclusive) skulle varit med i juniorklass men tyvärr höll inte hennes päls så hon fick stanna hemma. Vädret var lika strålande fint som dagen innan och de flesta hundarna som tävlat två dagar i rad var nog lite påverkade av värmen.
Avsaknaden av utväxt päls gör ju fortfarande att Greta inte riktigt kommer till sin rätt, så idag fick vi nöja oss med Exc och en tredjeplats i öppen.
Aimee vann glädjande nog championklass igen, men idag var det inte möjligt att få upp svansen på henne och det förlorar hon på i konkurrensen. Bästa tik-3 blev hon iallafall och det känns skönt att hon nu ”är färdig” och kan få vila från utställningar. Vi får se om vi orkar ge oss på att jobba för Nordiskt och Internationellt championat längre fram.
Tack alla gamla och nya vänner för en trevlig helg!