7/9 var det dags för Gästrikebordern där domare var Doreen Andersson. Jag svängde hem direkt efter avslutat nattpass och hämtade hemmagänget, dvs en sjövild valp, en nytrimmad tik och en klippt hund med saknade tänder… mao hade jag inga förhoppningar om placeringar utan åkte för den goda sakens skull.

Den sjövilda valpen Donna, Hellas Duchess, hade fyra ben i backen tillräckligt för att åtminstone visa en glimt av sina rörelser och det räckte ända fram till att bli BIR-valp 4-6 mån och sedan BIS-valp totalt!

Cindy, Hellas Celestite, hade tillräckligt med bevis på en sträv päls på utväxt och vann öppenklassen med HP och slutade som Bästa Tik-2! Hon blev också nominerad till Bästa Huvud.

Julia, Hellas Jewel, vann kom-som-du-är-klassen där hanar och tikar tävlade mot varandra och blev Bästa Kom-som-du-är. På Gästrikebordern får inte de hundarna tävla om HP och delta i resten av tävlingen, men hon fick iallafall en nominering till Bästa huvud!

Foto Anna-Karin Jiderlund