Elsa är ju en liten tik och efter hennes förra kull visste vi att valparna kunde vara stora så vi var in och tog en röntgen förra veckan. Jo, två stora valpar kunde vi se så jag var lite beredd på vad som sen hände igår.

Elsa krystade så fint och bra i flera timmar men det tog liksom stopp, och sen såg jag hur trött hon var så ringde till Ultuna och vi var välkomna in. Men alltså att manövrera sig genom Uppsala med alla vägbyggen, avstängningar, vägbulor, 30 och 40-sträckor höll på att ta knäcken på mig , samtidigt som jag skulle hålla koll på Elsa…

Vi började med röntgen och blodprov och kirurgerna var redo ifall vi skulle behöva snitta, men då började Elsa krysta kraftigt och fick ut huvudet på tiken. Veterinären Emelie kom till hjälp och med sitt skickliga handlag och en hel del glidslem fick de ut henne, och hon levde! Det sattes kalkdropp och vi gjorde ultraljud för att se hur den andra valpen mådde, men kunde inte se några hjärtslag. Då började Elsa krysta igen och ut kom ett ben och en svans. Emelie fick rycka in igen och lyckades manövrera ut hanen, som dessutom kom på rygg vilket gör det ännu bökigare… och han levde! Tiken vägde 242 gram och hanen 230, båda är grizzle och ser jättefina ut. Jag är så glad och stort, stort tack till teamet på UDS för fantastiskt fint bemötande och hjälp hela vägen!

Elsas valpning 22/2 på Ultuna
Hanen översta raden, tiken nedersta.